sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Hygge Hygge


"Hygge (“heu-gah”) - The art of building sanctuary and community, of inviting closeness and paying attention to what makes us feel open hearted and alive. To create well-being, connection and warmth. A feeling of belonging to the moment and to each other. Celebrating the everyday"

Denhär veckan har vi hyggt (hygget? hyggat?) på alvar. Vi satt på Tjili pop, vår nya favoritkrog, och träffade hyggligt folk. Vi satt på ett av Köpenhamns hundra mikrobryggerin och drack (alla andra drack) hipster öl. Tog in sista sommarsolen med morgonmål på gården och spenderade alla slantar på kaffe på kosliga (mysiga) cafén. 

På fredagen bjöd vi en massa folk på spring rolls och vin. Vi tände ljus på bakgården och satt ute i höstnatten tills grannarna gnällde. Vi flyttade festen upp till vår, så gott som tomma, lägenhet och till och med Eugen från Finland kom på besök. Det finns inget bättre att spendera pengar på än god mat åt nya vänner och en god fest. 

Igår hängde jag med Jacke och Wivi i regniga Christiania. Det var så fint så fint att se gamla vänner, men tungt att bli påmind om alla fina, nära, trygga älskade man lämnat i Finland. På kvällen åt vi middag med klassen och festade på skolan och äntligen kändes allt rätt. Börjar känna igen ansikten och har blivit nära med vissa i klassen. Blev bjuden på en och annan fest och skall börja träna med underbara Stine. Norskarna och svenskarna från arkitekturskolan har slagit sig samman så har hängt mycket med det gänget - det är så lätt då vi alla befinner oss i samma situation. 

Köpenhamn har alltid varit rätt och nu börjar jag sakta men säkert att få bekanta, kompisar och vänner. Jag yogar massor, dansar varannan kväll och skall börja volontärarbeta bakom baren och i event teamet på Rub og Stub och Retro. Håller kalendern fullbokad och vill hållas i gång, sitter man ensam hemma blir man tokig. Det känns som om jag skulle stå i dörröppningen till ett stort stort äventyr. Jag gillar känslan av att inte veta hur livet ser ut om sex månader. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti